Левандовські випередив Мессі та Роналду

18.12.2020 12:14   -

Нападник “Баварії” та Польщі Роберт Левандовскі був визнаний футболістом 2020 року на церемонії, що проводилася в основному в Інтернеті керівним органом FIFA, – повідомляє eurosport.

Церемонія ФІФА The Best-2020 пройшла в онлайн-форматі. Голосування за кращих гравців світу стартувало 25 листопада і було завершено 9 грудня.

World football player Lewandowski wants more titles - Chill Report

 Але президент ФІФА Джанні Інфантіно зробив виняток із нагородою Левандовського, коли особисто “здивував” 32-річного футболіста врученням трофею.

Cristiano Ronaldo looks less than impressed as Robert Lewandowski wins FIFA  Best | Daily Mail Online

“Я почуваюся фантастично. Я дуже гордий і щасливий. Чесно кажучи, це прекрасний день для мене, а також для мого клубу та колег”, – сказав він.

“Ця нагорода також належить моїм колегам, тренеру та мюнхенській “Баварії” загалом. Це неймовірне відчуття, багато емоцій.

Роберт Левандовскі з ФК Баварія Мюнхен позує після виграшу трофею FIFA Player Player 2020 під час церемонії вручення нагород FIFA THE BEST 17 грудня 2020 року в Мюнхені, Німеччина.

Левандовскі був видатним гравцем “Баварії”, оскільки в минулому сезоні вони претендували на тренд “Бундесліги”, Кубка Німеччини та Ліги чемпіонів, і він закінчив календарний рік з 41 голом. Він зробив достатньо, щоб обійти багаторазових переможців Ліонеля Мессі та Кріштіану Роналду, які також увійшли до фінального списку серед трьох осіб, загальним голосуванням тренерів, капітанів, журналістів та фанатів. 

Польський форвард за підсумком усього голосування зміг набрати 52 бали. Також варто відзначити, що другим став Кріштіану Роналду (38), випередивши Мессі на три бали (35).

Зображення

Левандовскі відібрав трофей у Мессі з “Барселони” та Роналду з “Ювентуса” лише вдруге за 12 сезонів після того, як переміг Лука Модріч з “Реала” у 2018 році.

Best FIFA Football Awards 2020: Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo and  Lionel Messi Finalists for Men's Player of the Year

Захисниця Англії Люсі Бронз, яка виграла з “Олімпіком”, взяла нагороду найкращого жіночого гравця з футболу, вона обійшла представницю Данії Перніл Хардер та француженку Венді Ренар, аби претендувати на нагороду на віртуальній церемонії в Цюріху.

Бронз сказала: “Не думаю, що зараз у мене є слова, щоб пояснити, як я почуваюся. Якщо нас щось навчило 2020 року, це цінувати кожен ваш момент, ніколи не дивіться занадто далеко вперед і живіть тут і зараз.”
“Я буду цінувати виграш цієї нагороди зараз як ніколи, і пам’ятатиму цей момент все життя”.

Lucy Bronze wins The Best FIFA Women's Player award for 2020! ???? - YouTube

Німецький фахівець Юрген Клопп, який очолює “Ліверпуль”, став першим в історії, хто був визнаний найкращим тренером світу двічі поспіль.

На титул також претендували Марсело Б’єлса (Аргентина, “Лідс”) і Ханс-Діттер Флік, який разом з “Баварією” виграв Лігу чемпіонів, Бундеслігу і Кубок Німеччини.

У минулому сезоні Клопп з “Ліверпулем” вперше за 30 років виграв чемпіонат Англії.

Titelverteidigung: Jürgen Klopp Welttrainer des Jahres 2020 - OLSC Red  Fellas Austria

Мануель Нойер був визнаний найкращим воротарем чоловіків.

Настав прекрасний день для “Баварії”, капітан якої Мануель Нойер вперше у своїй блискучій кар’єрі виграв нагороду “Найкращий воротар серед чоловіків”, закінчивши віце-чемпіоном у 2017 році.

Нойер сказав: “Це один з найкращих років у моїй кар’єрі, ми були настільки впевнені у своїй команді, і було дивно, що ми зробили в 2020 році. Ми дуже раді”.

Bayern & Germany on Twitter: "OFFICIAL: Manuel Neuer is the 2020 Best FIFA  Men's Goalkeeper ????… "