Ледь не загинув через недбалість: пацієнт лікарні Мечникова позиватиметься до суду

19.01.2024 20:04   -

Журналіст Геннадій Сенкевич, який ледь не загинув у лікарні Мечникова, коли потрапив туди з інфарктом, має намір довести у суді недбалість працівників лікарні, повідомляє 49000.

17 червня 2022 року чоловік звернувся до лікарні імені Мечникова з підозрою на інфаркт. Але внаслідок невірної постановки діагнозу чоловік ледь не загинув, і його здоров’ю спричинена значна шкода. Основною проблемою стало те, що пацієнту вчасно не зробили тест на тропонін, який застосовується для діагностики інфаркту. Ціна життя Геннадія – 80 гривень. Саме стільки коштує цей тест в аптеці.

Геннадій сам вирішив добиватися справедливості і з’ясувати, як такий ганебний факт міг відбутися у відомій лікарні.

У відповідь на запит журналістів медичний директор лікарні Сергій Тимчук повідомив, що тести на тропонін знаходяться в Центральній лабораторії лікарні, котра працює цілодобово і вважається однією з найкращих у місті. 17 червня хворому тест не зробили без пояснення причин.

У той же час за інформацією департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації, у ОКЛ ім. Мечникова за 2022 рік і перше півріччя 2023 року від гострого інфаркту міокарду загинуло 36 пацієнтів.

Геннадій Сенкевич, який лише дивом вижив має намір позиватися до суду, аби уберегти інших пацієнтів від недбалості лікарів Мечникова.