Лавров звинуватив українців у провокаціях в Білорусі

03.09.2020 09:20   -

За словами голови МЗС РФ Сергія Лаврова, білоруси не самостійно обурилися й вийшли на вулиці та площі протестувати проти фальсифікації виборів та узурпації влади Лукашенком. Все в Білорусі організовують та чинять українські натреновані бойовики, які намагаються «відірвати Білорусь від РФ».

За його словами, в Україні існують цілі табори “з підготовки таких екстремістів”, зокрема, у Волинській та Дніпропетровській областях. Саме з України ведеться керування підбурюванням білорусів та провокуванням радикальних дій в Мінську та інших містах Білорусі.

“Подібна діяльність ведеться з території України. Там є і” Тризуб Степана Бандери “, є і ” С14 “, є “Національний корпус”, є ” Правий сектор “, – всі ці структури активно займаються провокуванням радикальних дій в Мінську та інших містах Білорусі”, – уточнив він.

А от білоруські силовики ні в чому не винні, просто вони “неохайно” проводять затримання протестувальників, зокрема журналістів.

Білоруські та російські спецслужби, вважає Лавров, повинні зайнятися цим питанням більш предметно, адже Москва вважає неприпустимими спроби використання різних міжнародних структур в діяльності проти Білорусії.

Лавров заявив, що не планується ніяких контактів з представниками білоруської опозиції до тих пір, поки вона не створить структуру, діючу в правовому полі.

27 серпня Владімір Путін заявив, що на прохання президента Білорусі Алєксандра Лукашенкі в РФ був сформований резерв із співробітників правоохоронних органів , який в разі необхідності надасть допомогу сусідній країні. Це буде зроблено в разі, якщо ситуація в Білорусії вийде з-під контролю.

Сам Лукашенко стверджує, що за протестами стоїть Захід. Він також пообіцяв зберегти спільну з російським колегою Владіміром Путіним батьківщину, яка, за його словами, простягається від Бреста до Владивостока.