Лаунж-зони та артоб’єкти: як змінюється Дніпро завдяки Бюджету участі

20.09.2021 18:17   -
Автор:

Дніпряни продовжують активно розвивати місто завдяки програмі «Бюджет участі». Так ОСББ по вул. Робочій, 152 заасфальтувало в’їзд у двір, встановило дитячий та спортивний майданчики. Замінило ліфтове обладнання та комунікації у багатоповерхівці. 

«Тут мешканці дуже активні, адже за п’ять років об’єднання подало 14 проєктів, 9 – переможці, й 8 з них уже реалізовані на суму 1,4 мільйона гривень», – розповіла директорка департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Юлія Павлюк.

Пропонували ініціативи виходячи і з власних побажань, зазначив автор проєкту-переможця Бюджету участі та голова ОСББ по вул. Робочій, 152 Андрій Карабаєв: «Можливості такої програми – колосальні, тому обирали спочатку ремонт будинку: покращили ліфти у під’їздах, систему опалення, згодом – зони відпочинку із лавочками, майданчиками тощо». 

Також у будинку оновили й покрівлю за ще однією муніципальною програмою співфінансування: «Зауважу, що голова правління вдало поєднав можливості обох проєктів. Відремонтували більше ніж 600 квадратних метрів, будинок дуже великий, понад півтори тисячі жителів. За умовами розмір співфінансування від ОСББ/ЖБК 25 %, 75 % – надає міська влада. Охочі можуть ознайомитися із програмою співфінансування на сайті http://osbb.dniprorada.gov.ua/programs/programa-rozvitku-diyalnosti-osbb-zhbk-ta-ok-zhbk», – підкреслив начальник відділу по роботі з проєктами управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець. 

Дуже багато активних дніпрян й на житломасиві Сокіл: «За п’ять років подали 48 проєктів. З них 19 перемогли (на 5,5 мільйонів гривень). Тут за пропозиціями місцевих мешканців оновлювалася матеріально-технічна база у школах (техніка та музичні інструменти), ремонтувалися хореографічні класи тощо», – поділилася Юлія Павлюк. 

Ще виконані ініціативи – дитячий майданчик, оснащений дорожніми знаками, а також лаунж-зона (із лавочками-гойдалками) – замість пустирів.

«Цьогоріч чекаємо на реалізацію ще одного проєкту Бюджету участі – бульвару на Соколі-2. Крім благоустрою території, планують зробити артоб’єкт – сокіл», – розповіла авторка проєктів на ж/м Сокіл Юлія Черечеча. 

А ще за пропозиціями місцевих мешканців біля будинку № 1 (Сокіл-1) ремонтують дорогу.

«Оновлять понад 20 тисяч квадратних метрів асфальту. На додачу її ще й розширили, щоб роз’їжджалися машини, адже часто тут паркуються. Зараз проходять підготовчі роботи – встановлюють бордюри. Крім того триває тендер на ремонт підпірної стінки, який також виконується за зверненням мешканців до міського голови», – зазначив головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко. Чиновник підсумував – завершать ремонт до 1 листопада.