Курсанти ДДУВС підтримали донорську акцію “Найкращий подарунок – життя”

20.12.2019 10:30   -
Автор:

Курсанти факультету економіко-правової безпеки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ підтримали благодійну акцію «Найкращий подарунок – життя», присвячену Дню святого Миколая.
Майбутні правоохоронці здали кров для лікування маленьких пацієнтів Дніпропетровського спеціалізованого клінічного медичного центру матері та дитини імені професора М. Руднєва. Акція проходила у Дніпропетровській обласній станції переливання крові.
Як зазначає організатор донорської акції, керівник проекту «ДонорUA» у Дніпропетровській області Максим Карамушка, упродовж року близько 7000 дітей проходить лікування у центрі. Для багатьох наявність препаратів крові – життєво важливе питання.
«Допомогу, яку надають курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, неможливо переоцінити. Це люди, які у майбутньому будуть захищати. Але вони не чекають на майбутнє, а діють вже зараз. Курсанти не просто допомагають маленьким громадянам країни, вони рятують їх і дарують їм життя. Дивлячись на цих хлопців та дівчат, можу сказати, що ми будемо у безпеці. Це приклад активної громадянської позиції, людяності та чуйності. Окреме «дякую» батькам курсантів та адміністрації університету за те, що змогли виховати гідних людей. Кожен із тих, хто здає кров та допомагає дітям, – герой», – зазначає Максим Карамушка.
Багато хто з курсантів ДДУВС здає кров на потреби лікування вже не вперше. Курсантка факультету економіко-правової безпеки Яна Харламова розповідає: долучившись до благодійної акції, відчуває, що виконала свій обов’язок.
«Здаю кров, тому що можу це зробити. Особисто я переконана, що саме допомога – найкращий подарунок. Саме тому ми з товаришами й долучаємось до благодійної акції», – зауважує дівчина.