Курорти Туреччини палають, скидається на зумисний підпал

30.07.2021 09:13   -

У турецькій Анталії внаслідок пожеж постраждали 53 людини. Влада розслідує різні версії загоряння. Лісові пожежі спалахнули відразу в чотирьох місцях у Манавгатському районі т і поширилася на інші райони після сильного вітру.

На ліквідацію пожеж надіслано сотні пожежників, 19 гелікоптерів, 6 бульдозерів та один літак, однак швидко приборкати вогонь не вдалося.

На півдні Туреччини другу добу вирують лісові пожежі — через аномальну спеку та сильний вітер вогонь вже дістався популярних курортів Бодрум, Мармарис та Ічмеллер. З десятків населених пунктів евакують людей, троє загинуло, ще понад 60 — госпіталізували. Влада назвала пожежі національною катастрофою.

Пожежі почалися у лісовому масиві у районі міста Манавгат, розташованому за 60 км від Анталії. Через суху та вітряну погоду вогонь стрімко дістався поселень, через що місцева влада розпочала евакуацію громадян. Загалом по узбережжю зафіксували 17 місць займання вогню. Влада шукає причини пожеж, а місцеві мешканці кажуть, що це схоже на підпал.

В Антальї евакуйовано 18 селищ та районів, в Адані та Мерсіні – 16 селищ. А в місті Мармарис були евакуйовані готелі, оскільки пожежа спалахнула недалеко від міста.

Лісові пожежі в Туреччині дісталися відомих курортів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ