Кураторів “тітушок-антимайданівців” виправдали у дніпровському суді

14.01.2021 14:54   -

Кіровський районний суд Дніпра виправдав колишніх місцевих правоохоронців від звинувачень в організації групових дій, що були спрямовані на протиправну діяльність і стосувалися подій 2014 року, – повідомляє “Судовий репортер”.

“Тітушки” (озброєні трубами та битами молодики) в січні 2014 року намагалися “захистити” від мирних протестувальників режим Януковича і приймали участь у бійках із мешканцями Дніпра біля Дніпропетровської облдержадміністрації. Прокуратура підозрювала в організації цих агресивних груп саме правоохоронців Дніпра – вони дозволили, ніби, агресивним групам перебувати на території і в будівлі обладміністрації і не перешкоджали їх протиправним діям. Тоді, в січні 2014 року, від побоїв “тітушками” постраждали 28 мешканців Дніпра.

В ході розгляду справи обвинувачення було висунуто заступнику начальника Дніпропетровського міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області Сергію Хуторному і заступнику начальника ГУМВС України в Дніпропетровській області Сергію Третьякову. І ось тепер суд їх виправдав. Вирок ухвалено 6 січня цього року.

Суд визнав недостатніми наведені обвинуваченням докази причетності згаданих правоохоронців до інкримінованого їм злочину і виправдав підозрюваних у зв`язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

ОСОБА_2 визнати невинуватим у пред`явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 293 КК України та виправдати його на підставі пункту 3 частини 1 статті 373  КПК України – не доведено, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення. ОСОБА_1 визнати невинуватим у пред`явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ст. 293 КК України та виправдати його на підставі пункту 3 частини 1 статті 373  КПК України – не доведено, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення“, – сказано у вироку Суду.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 293 ККУ – Організація групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активна участь у таких діях – підозрюваним загрожувало покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.