Кривий Ріг приєднається до всесвітньої акції SaveOlegSentsov

30.05.2018 15:45   -
Автор:

1 червня Кривий Ріг покаже «червону картку» режиму Путіна та залучиться до всесвітньої акції на підтримку Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Кремля. Про це організатор акції SaveOlegSentsov у Кривому Розі Софія Скиба розповіла в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«На футбольну тематику вирішили орієнтуватися, на акції будуть квитки спортивні, що б можна було Путіну свиснути та показати червону картку дискваліфікаційну. Вимоги акції і до РФ, і до дипломатів: активізувати роботу зі звільнення політв’язнів», – сказала вона.
Поштовхом стало двотижневе голодування українського режисера Олега Сенцова. Організатор каже, що також за допомогою акції хочуть наголосити – оголошуючи голодування, Сенцов просить звільнити усіх політв’язнів, але не говорить про себе.
Читайте також: У Дніпрі відбудеться акція підтримки політв’язнів
«Нас підтримують спортсмени, педагоги, деякі чиновники. Зараз погоджуємо з правоохоронцями, які погодились з забезпеченням охорони громадського порядку і дуже сподіваємось, що обійдеться без провокацій», – каже Софія Скиба.
Акція орієнтована на інформаційно-просвітницький характер.
«Люди, що проходять повз центральну площу Кривого Рогу, думають, що Сенцов, Крим та Путін – це десь далеко. Насправді, це не так, і на їх місці міг опинитись кожен із нас. Ми будемо апелювати до перехожих. І, безумовно, прагнемо, щоб це бачив цілий світ, який братиме участь у Світовому Чемпіонаті з футболу, і зокрема Російська Федерація та її дипломати», – додала вона.