Криміногенна ситуація в Амур-Нижньодніпровському районі міста під контролем, – поліція

09.12.2022 19:24   -

В Амур-Нижньодніпровському районі Дніпра за період повномасштабної війни злочинність у порівнянні з минулим роком за різними видами злочинів зменшилася від 20 до 25 %. 

«Ми контролюємо ситуацію на вулицях. Збільшено наряди поліції для патрулювання території району, зокрема й тих місць, де найчастіше скоюються злочини. Йдеться як про піші, так й автомобільні патрулі. Вони працюють у декілька змін. У комендантську годину особлива увага приділяється особам, які пересуваються вулицями. Якщо особа поводить себе підозріло, то її запрошують до відділення поліції, встановлюють її можливу причетність до кримінальних правопорушень або злочинів», — розповів начальник відділення поліції № 1 Дніпровського районного управління поліції Артем Гога.

Він також додав: «Натомість маємо приріст побутових злочинів, які часто скоюють під впливом алкоголю. Звісно, одразу реагуємо на це. У нас є три слідчо-оперативні групи, які цілодобово на чергуванні. Також є додаткові відповідні групи у резерві». 

Водночас заступник начальника-начальник слідчого відділення поліції Руслан Гасанов зазначив: «З початку року по району відкрито 1 тис. кримінальних проваджень, переважна більшість з яких — майнові злочини. Ті, що пов’язані з вбивствами, розбійними нападами — розкриті. Особам повідомлено про підозру, вони затримані і перебувають у місцях позбавлення волі. До патрулювання АНД району залучаються також і співробітники поліції Луганської та Донецької областей».