Коронавірус вражає легені, але люди скуповують туалетний папір. Чому?

16.03.2020 14:42   -
Автор:

Шалений попит на туалетний папір в умовах запровадження карантину через коронавірус дивує тих, хто може побачити порожні полиці в українських супермаркетах.
Втім, попит на туалетний папір зріс не лише в Україні – в багатьох інших країнах (США, Британія, Японія, Австралія, Тайвань).
В Австралії кілька жінок навіть вчинили бійку у супермаркеті через туалетний папір – одній з них не сподобалось, що інша купило надто багато гігієнічних засобів.

В Японіі туалетний папір просто почали красти, через що власник одного із супермаркетів розвісив на поличках із цим товаром прокляття і побажання скоріше заразитись тим, хто краде гігієнічні засоби.

Для чого людям туалетний папір в умовах епідемії, що вражає органи дихання?
Відповідь на це питання взялися давати навіть учені. Так, викладачка одного з американських університетів Нікі Едвардс вважає, що туалетний папір символізує у свідомості людей чистоту і контроль, що дорівнює несвідомому прагненню уникнути зараження, лишатись чистим і здоровим.
«Коли люди чують про коронавірус, вони бояться втратити контроль, а туалетний папір виглядає як спосіб, принаймні, забезпечити гігієну та чистоту», – каже учений.
З іншого боку, пояснення такого ажіотажу досить просте – в умовах карантину і порад залишатися вдома, люди просто поповнюють запаси необхідних предметів, щоби в розпал епідемії мати змогу не відвідувати магазини.