Коронавірус в Україні – на 23 березня зафіксовано 73 випадки захворювання

24.03.2020 09:19   -
Автор:

Кількість випадків захворювання на коронавірус в Україні повільно зростає. Наразі, станом на 23 березня, в Україні лабораторно підтверджено вже 73 випадки захворювання.
Найбільша кількість випадків зараження на COVID-19 виявлена в Києві – у 29 осіб.
Кількість летальних випадків, на щастя, поки що не змінилася – 3.
Такі дані оприлюднило МОЗ на своєму сайті.
23 березня до Києва прибув пасажирський потяг з Латвії – в ньому одразу кілька пасажирів скаржились на погане самопочуття і високу температуру. Медики оперативно перевірили всіх пасажирів. У 5 осіб була підозра на коронавірус, втім, застосування експрес тестів на виявлення COVID-19 дозволило встановити, що у хворих не виявлено даного вірусу.

Кількість випадків зараження коронавірусом в Україні у подальшому зростатиме, адже останнім часом в Україну повертається багато громадян, що перебували за кордоном. Ті, хто повертаються, не проходять перевірки на наявність інфекції, – їм просто радять дотримуватися карантинних заходів. У цій ситуації не зрозуміло, чому ще до початку епідемії евакуйованих з-за кордону українців поміщали на примусовий карантин у віддалених санаторіях, а тепер прибулих навіть не перевіряють.
З приводу суперечливих заходів уряду щодо контролю епідемії і їх доцільності висловився нардеп Олексій Гончаренко на своїй Фейсбук-сторінці.
«Например, закрываем все непродовольственные магазины, даже маленькие лавочки, даже кофейные ларьки, штрафуем неподчинившихся! Супермаркеты, базары с тысячами посетителей работают как ни в чем не бывало.
Срочно закрыть все больницы и диспансеры, которые отсутствуют в перечне базовых для приема больных с COVID-19, а в тех, которые присутствуют в нем, прекратить плановый прием пациентов и операции. Но при этом люди умирают не только от коронавируса, но и от других недугов.
Закрыть метро, оставить переполненные автобусы и маршрутки. И так можно продолжать долго», – написав Гончаренко.
Картинки по запросу
Будемо сподіватись, що влада знає, що робити.