Коронавірус в Україні і Дніпрі: дані на 20 липня

20.07.2020 10:52   -

За інформацією на сайті апарату РНБО станом на 20 липня в Україні виявлено вже 59 493 випадки коронавірусу.

За останню добу було підтверджено 651 новий випадок.

Найбільша кількість випадків коронавірусу спостерігається у західних областях (Львівській, Чернівецькій та Рівненській), а також у місті Києві.

За останню добу 13 людей померло від ускладнень коронавірусу.

Щодо Дніпропетровської області, то тут за останню добу було виявлено 2 нових випадки коронавірусу – обидва у місті Дніпрі. Про це повідомляється на сайті ДніпроОДА.

Загальна кількість хворих в області на 20 липня – 1209 випадків.

Нагадаємо, що 19 липня було зафіксовано досить велику кількість нових випадків коронавірусу в області – за попередню добу на Дніпропетровщині виявили 24 нові випадки COVID-19.

Коронавірусну хворобу підтвердили у 14 мешканців Дніпра, чотирьох – Новомосковська, трьох – Кривого Рогу, двох – Дніпровського району та одного – Апостолівського. Про це 19 липня повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Загалом, за минулі вихідні в Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу звернулося 125 осіб. Станом на 20 липня в місті офіційно підтверджено 588 випадків коронавірусу, 513 осіб з цим діагнозом одужали. Дев’ять пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Одна людина підключена до апарату штучної вентиляції легень. Наразі маємо 226 негативних результатів від систем ПЛР саме в 21-й інфекційній лікарні. Про це повідомила під час брифінгу 20 липня  медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 5 Альона Олексенко.

Продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Наразі вони здійснили 2044 виїзди та обстежили 6677 осіб. Отримано 389 позитивних результатів.

Крім того, Альона Олексенко зазначила, що закладеність носа, чхання та сльозотеча не завжди є ознаками ГРВІ.
«Наразі в Україні розпочалася третя хвиля цвітіння рослин, які викликають алергію. Зокрема це полин, амброзія, соняшник, кукурудза. Тому, якщо ви або ваші близькі помітили у себе  такі симптоми як почервоніння очей, сльозотеча, свербіж, часте чхання та закладеність носа, обов’язково зверніться до сімейного лікаря для подальшої діагностики та визначення лікування», – сказала Альона Олексенко.