Коронавірус в Україні: 1892 випадків COVID-19 підтверджено, всього 57 осіб померли

09.04.2020 10:10   -
Автор:

За інформацією Центру громадського здоров’я України, в нашій країні загальна кількість підтверджених випадків захворювання на коронавірус зросла до 1892, а кількість померлих через ускладнення від вірусу – до 57.
Тільки за 8 квітня кількість випадків зараження зросла на 224.
У Дніпропетровській області підтверджено 41 випадок.
Загалом в Україні 45 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.
Дивним виглядає те, що ще жодного випадку захворювання офіційно не підтверджено в Миколаївській області. За інформацією ВВС, МОЗ уже зацікавилось цим явищем і вирішило провести перевірку в області на предмет алгоритму діагностики коронавірусу – є підозри, що порушується сама процедура.
«Випадки підозр зареєстровані в усіх регіонах. Водночас жодного випадку не зареєстровано в Миколаївській області. Тому сьогодні працюють бригади медичних працівників, до складу яких входять представники МОЗ, НСЗУ, Державної служби надзвичайних ситуацій, а також окремо від них працюють експерти-вірусологи, які їздять по всіх вірусологічних лабораторіях. Феномен Миколаївської області буде детально розглянутий, чому там не зареєстровано жодного випадку. Чи це реальна картина, чи десь є порушення алгоритмів», – заявив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.