Коронавірус не завада: Росія продовжує нарощувати військові сили біля українських кордонів

27.03.2020 16:42   -
Автор:

На думку директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Валентина Бадрака, Росія не збирається припиняти свого тиску на Україну і не виключає можливості навіть військової інтервенції. Про це свідчить нарощування сил і засобів поблизу українських кордонів, повідомляє видання ZN.UA.
Експерт вважає, що в найближчі роки Україні доведеться мати справу із тиском і погрозами з боку Росії, що намагатиметься досягнути своїх цілей. Наразі епідемія коронавірусу і економічна криза серйозно не вплинули на російську політику.
“В умовах пандемії війна не тільки не стихла, але навіть помітно набрала обертів. Адже цілеспрямовані, системно організовані відстріли українських воїнів снайперами і розрахунками ПТКР покликані підірвати морально-бойовий дух армії”, – вважає Бадрак.
Буковель
Втім, якщо масштаби епідемії посиляться, а російська економіка відчує потужний удар, то тільки за цих обставин можна очікувати послаблення російської загрози.
“Беручи до уваги, що ворог України Путін самочинно запанував у Кремлі вже до 2036 року, можна не сумніватися: спроби ескалації війни, якщо тільки Росію не поглине морок економічної кризи або вона не вирішить “українське питання” політичним шляхом, будуть”, – вважає експерт. Він нагадав, що до кінця 2020 року Росією анонсовано створення в Південному військовому окрузі трьох нових військових формувань РФ.