Комунальники Дніпра інформують про виконані роботи станом на 18:00

03.02.2023 18:13   -

Щодо ситуації в енергетиці.

Дефіцит в енергосистемі майже не змінився і є суттєвим. Про це повідомляють НЕК Укренерго.

За інформацією енергетиків сьогодні було підключено два блоки на теплових електростанціях, натомість один виведено в аварійний ремонт. Напередодні ворог піддав масованим артилерійським обстрілам енергетичну інфраструктуру в Харківській, Херсонській, Сумській, Запорізькій, Донецькій областях.

На сьогодні наявний обсяг виробленої електроенергії розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.

Діють стабілізаційні графіки погодинних відключень. Окрім того, залишається ризик екстрених відключень через критичну ситуацію в енергетичній системі країни та можливе суттєве перевищення ліміту протягом доби.

Велике прохання до дніпрян помірно користуватися електроенергію, вмикати енергоємні прилади по черзі, особливо у вечірній час.

Це допоможе уникнути масштабних аварій на електромережах через перевантаження та зберегти світло у вашому та сусідніх будинках
З графіками стабілізаційних відключень можна познайомитись на сайтах приватних енергетичних компаній за цими посиланнями:
— якщо ви абонент ДТЕК – www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns
— якщо ви абонент ЦЕК – cek.dp.ua/index.php/nashi-novyny/754-timchasovi-grafiki-pogodinnikh-vidklyuchen.html

Станом на 18:00 у місті працюють всі підвищувальні насосні станції (ПНС) і забезпечують стабільне постачання води в оселі городян.

На тепер працюють всі котельні КП «Коменергосервіс» та КП «Жилсервіс Дніпро». Опаленням забезпечені всі будинки, які обслуговують ці теплопостачальні підприємства.

У КП «Теплоенерго» станом на 18:00 всі котельні та тепло-розподільчі пункти (ТРП) в роботі, окрім знеструмлених приватними енергетичними компаніями двох будинкових котелень по вул. Тероборони (колишня Молодогвардійська). Тимчасово без опалення 9 будинків.

Загалом у найбільшому у Дніпрі теплопостачальному підприємстві від початку сьогоднішньої доби була мінімальна кількість відключення електроенергії приватними енергетичними компаніями на короткий час.

Щодо аварійних робіт та робіт за заявками жителів міста.

Аварійні бригади КП «Дніпроводоканал» сьогодні працювали за 26 заявок містян щодо ліквідації засмічень на мережах водовідведення.

Зокрема, триває прочистка каналізаційного колектору по вул. Воскресенська, 4. В роботах задіяні: бригада з ремонту каналізаційних споруд та дві одиниці спеціальної техніки.

Також аварійні бригади КП «Дніпроводоканал» все ще працюють на 10 об’єктах за зверненнями про пошкодження мереж водопостачання.

Зокрема, комунальники продовжують роботи з ліквідації аварії по вул. Яна Гуса, 36, тимчасово перекрито водопостачання будинкам № 1 – 50.

Також у зв’язку з проведенням аварійних робіт припинено водопостачання вулиць:
— вул. Онезька;
— вул. Сподівань;
— вул. Інгульська;
-вул. Балхаська;
— вул. Робесп’єра;
— вул. Незламна, 184-393.

Аварійні бригади КП «Дніпроводоканал» працюють і по просп. Героїв,21а припинено водопостачання по просп.Героїв, 23, 25, 27, 29, 31, 32, 33, 35,37.

А ще сьогодні йдуть аварійні роботи по пров. Вербицького, 47, припинено водопостачання пров. Вербицького.

Наші комунальники докладають максимум зусиль, аби якнайшвидше завершити роботи і відновити подачу води протягом дня.

За завданням міського голови Бориса Філатова всі аварійні бригади Дніпра мають всю необхідну техніку та матеріали. Завдяки цьому вони можуть швидко та якісно виконувати будь-які ремонти на комунальних мережах.

У випадку виникнення будь-яких проблемних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання, комунальники одразу їх ліквідують. Це питання міська влада тримає на контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені і теплом, і водою.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:
(056) 732-12-12
(095) 732-12-12
(096) 732-12-12
(073) 732-12-12

Також заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:
(095) 816-39-11
(093) 261-32-25
(063) 402-79-56
(063) 681-61-82
(068) 638-28-48

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.

За дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі продовжують працювати два Штаби прийому громадян, які стали жертвами російського терору.

Один знаходиться неподалік зруйнованого 14 січня будинку в приміщенні НВК № 66 по просп. Героїв, 3, другий відкрито у будівлі адміністрації Соборного району на пл. Шевченка, 7.

Вони працюють за таким графіком:
— понеділок-п’ятниця з 8 до 20 години;
— субота — з 8 до 15 години;
— неділя — вихідний.

Звернувшись до Штабу мешканці зруйнованого будинку можуть отримати такі послуги:
— подати документи на отримання матеріальної допомоги для відшкодування збитків, завданих майну;
— подати документи на отримання матеріальної допомоги на лікування постраждалим особам;
— подати документи на отримання матеріальної допомоги сім’ям загиблих;
— відновити втрачений або пошкоджений паспорт громадянина України;
— отримати свідоцтво про смерть загиблого;
— отримати нотаріальні послуги;
— отримати QR- код на грошову допомогу від ВПП ООН.

Там заяви на допомогу від постраждалих приймають:
— працівники департаменту соціальної політики міськради;
— спеціалісти адміністрації Соборного району;
— представники ЦНАПУ;
— працівники Пенсійного фонду;
— співробітники РАЦС;
— працівники міграційної служби;
— нотаріус.

Телефони для консультацій:
(068) 913-46-88
(095) 415-18-54 — департамент соціальної політики
(068) 557-34-19.

За завданням міського голови Бориса Філатова у 3 закладах освіти відкриті пункти для тимчасового прихистку мешканців зруйнованого будинку. Вони знаходяться за адресами:
— НВК № 111, вул. Набережна Перемоги, 138.
— НВК № 130, просп. Героїв, 38 Центр;
— Центр «Штурм», вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9.

Заклад «Штурм» (вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9)сьогодні останній день працює як гуманітарний центр, де постраждалі від ракетного удару можуть отримати:
— ковдри, подушки, постіль;
— рушники та засоби гігієни;
— верхній одяг та теплі речі (як для дорослих, так і для дітей);
— продукти харчування.

З 04.02.2023 на базі «Штурму» буде діяти Пункт Незламності.