Комунальні послуги різко подорожчають

01.11.2019 14:15   -
Автор:

Ініційоване Нафтогазом зростання ціни на газ для промислових споживачів призведе до підвищення комунальних платежів для населення. З 1 листопада Нафтогаз збільшив вартість газу для промислових споживачів з 6,5 тис. грн за кубометр до 7,7 тис. грн. Таке рішення в компанії пояснили зростанням вартості газу на європейських ринках, звідки Україна імпортує блакитне паливо, передає “AspiNews“.
Експерти прогнозують, що це підвищення позначиться в платіжках українців за гарячу воду, опалення і газ. Платежі виростуть як мінімум на 20 відсотків.
Про це в коментарі сказав перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.
“Формула розрахунку вартості комунальних послуг побудована таким чином, що зростання цін на газ для промисловості автоматично тягне за собою подорожчання комуналки для населення”, – пояснив нардеп.
Читайте также: Днепровский нардеп от “Слуги народа” поддерживает легализацию проституции
За його словами, уряду так і не вдалося вирішити проблему зростання вартості комунальних послуг для населення, а літнє зниження ціни газу Кучеренко пояснює сезонним зниженням ціни на європейських ринках.
“Тільки там ціна влітку впала в два з половиною рази, а в Україні лише на 30 відсотків”, – констатував він.
За прогнозами нардепа, комуналка виросте як мінімум на 20 відсотків і буде підвищуватися і далі, досягнувши показників минулого року, коли газ для населення коштував 8,5 тис. грн. за кубометр. Зараз для побутових споживачів він коштує 4,2-4,8 тис. грн. за кубометр.