Комітет виборців заявив про масовий підкуп у Кривому Розі

02.02.2016 11:37   -
Автор:

27 січня, за два місяці перед повторними виборами міського голови, Криворізька міська рада прийняла рішення про виділення із бюджету міста 50 млн. грн для надання матеріальної допомоги місцевим жителям. Як повідомляється на сайті міськради, виділення коштів є ініціативою міського голови Юрія Вілкула і здійснюється в рамках Програми по соціальному захисту населення. Офіційно кошти спрямовані «для надання матеріальної допомоги окремим категоріям міста у зв’язку з підвищенням цін на комунальні послуги».
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на заяву Комітету виборців України.
З 1 лютого 2016 року матеріальну допомогу в розмірі 500 грн. зможуть отримати понад 100 тис. мешканців Кривого Рогу. Серед категорій осіб, яким призначені кошти: непрацюючі пенсіонери, вчителі, лікарі, студенти, працівники бюджетної сфери, ветерани, чорнобильці, одинокі матері та сім’ї, що виховують дітей-інвалідів.
Читайте також: За предвыборными “подарками” в Кривом Роге выстроилась огромная очередь (ВИДЕО)
“Враховуючи, що така ініціатива реалізовується міським головою напередодні виборів, КВУ розцінює її, як зловживання службовим становищем, використання адміністративного ресурсу та підкуп виборців. Уповноважені органи повинні надати належну оцінку діям міського голови та депутатів міської ради.
Подібна ситуація мала місце на місцевих виборах 2015 року в Чернігові, де за ініціативи міського голови мешканцям міста виділили понад 20 млн. грн бюджетних коштів в рамках одноразової матеріальної допомоги”, – йдеться у заяві КВУ.
Нагадаємо, що повторні вибори міського голови Кривого Рогу призначені на 27 березня, виборчий процес стартує 6 лютого.
Читайте також: Хто просив ветувати перевибори мера в Кривому Розі, – дослідження