Коментар Дніпровської міської ради щодо оптимізації технічних співробітників шкіл

23.02.2018 18:30   -
Автор:

23 лютого під стінами Дніпровської міської ради зібралися співробітники шкіл і дитсадочків, а також представники профспілок із проханням не скорочувати робітників освітніх закладів.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко прокоментував ситуацію щодо оптимізації технічних співробітників шкіл і дитячих садочків.
Посадовець наголосив, що наразі жодного співробітника не було скорочено чи звільнено. Відповідно до наказу департаменту гуманітарної політики ДМР директори цих закладів мають надати свої пропозиції щодо оптимізації технічних співробітників.
«Щодо кожного навчального та дошкільного закладу директор надаватиме свої пропозиції, наприклад, скільки йому необхідно електриків, сантехників та інших технічних працівників. Якщо у школі працює, наприклад, 4 електрика, директор може запропонувати залишити 2 посади електрика. Таким чином, вони зможуть отримувати більшу зарплатню та більш якісно працювати. Але це не означає, що люди залишаться без роботи. У комунальних підприємствах Дніпра, які займаються господарською діяльністю, безліч вакансій, тож жоден технічний співробітник не залишиться безробітним», – сказав посадовець.
Також заступник мера наголосив, що оптимізацію проводитимуть поступово, впродовж 2018 року. Зараз йдеться про операторів котелень, яких у місті працює 206: «Ми котельні передаємо на баланс КП «Теплоенерго», щоб воно обслуговувало їх, забезпечувало усіми необхідними ресурсами, у тому числі й фінансовим. Таким чином, опаленням у школах займатиметься комунальне підприємство, яке обслуговує усе місто. Люди, які зараз працюють у шкільних котельнях, будуть переведені до «Теплоенерго». Робочі місця ми зберігаємо».
«Жодного педагогічного працівника, жодного вихователя не буде скорочено. Йдеться про оптимізацію, а не скорочення, підсобних, технічних працівників. І наразі жодного з цих співробітників не було скорочено чи звільнено», – додав Олександр Шикуленко.
Крім цього, заступник мера зустрівся з ініціативною групою представників профспілок міста. Вони звернулися до посадовця з проханням скасувати наказ про оптимізацію технічних співробітників: «Ми вважаємо, що це може ускладнити ситуацію у школах». Зі свого боку Олександр Шикуленко пообіцяв розглянути це питання та вирішити його разом із ініціативною групою.