Командувач Об’єднаних Сил попередив РФ

06.09.2020 13:53   -

В разі застосування вогневого впливу збройними формуваннями РФ по території України, Командування Об’єднаних сил залишає за собою конституційне право на захист територіальної цілісності України з наданням адекватної відповіді всіма наявними силами та засобами, – заявив командувач ОС генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

Мною, Командувачем Об’єднаних сил, разом з керівником української сторони СЦКК здійснено перевірку фактів, викладених в…

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Субота, 5 вересня 2020 р.

Ця заява українського командувача викликана оголошенням, таким собі Пушиліним – одним з бойовиків так званої терористичного угруповування “ДНР”, про атаку на українські позиції поблизу селища Шуми. Про це повідомляється на сайті терористів.

«Офіційно заявляю, що відповідно до пункту «е» додаткових заходів мною ухвалено рішення видати наказ про відкриття вогню по незаконно зведених інженерних спорудах в районі населеного пункту Шуми (600 метрів на північний схід від населеного пункту Шуми — район обладнаних українських позицій з центром із координатами 48 градусів 22 хвилини 57 секунд північної широти і 37 градусів 56 хвилин 55 секунд східної довготи)», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Україна ініціювала скликання позачергового засідання Тристоронньої контактної групи через появу цього “наказу” Пушиліна про знищення позицій ЗСУ поблизу окупованої РФ Горлівки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє “Прямий”.

За його словами, українська сторона ініціює термінове засідання Тристоронньої контактної групи 6 вересня, щоб обговорити наказ ватажка бойовиків знищити українські укріплення в районі населеного пункту Шуми, що розташований поблизу лінії розмежування.

Dmytro Kuleba щодо заяви членів незаконних збройних формувань про наміри відкрити вогонь по українських позиціях:…

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Субота, 5 вересня 2020 р.