Колишній голова сільради на Львівщині підробив заповіт померлої пенсіонерки і привласнив 1,7 га землі

09.07.2024 17:04   -

На Львівщині судитимуть 33-річного колишнього голову однієї із сільрад Золочівського району, який підробив заповіт померлої пенсіонерки та привласнив її земельні ділянки. Йому інкримінують службове підроблення офіційного документа, використання завідомо підробленого документа, а також зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 КК України). Про це повідомляє 49000 з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Встановлено, що у 2020 році голова сільської ради, використовуючи своє службове становище, підробив довідку сільради та дублікат заповіту від імені померлої особи. Зокрема, він зазначив неправдиві відомості про те, що усе майно, яке належало пенсіонерці, остання заповіла йому.

Посадовець подав вищезгадані підроблені документи у нотаріальну контору та оформив спадщину на 2 земельні ділянки загальною площею майже 1,7 га.

Згодом чоловік звернувся до сесії сільської ради, яку очолював, із заявою про надання йому дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою на вказані землі.

Після виготовлення техдокументації, він видав за своїм підписом рішення сесії про її затвердження та передачу земельних ділянок вартістю майже 900 тис. грн. собі у власність.

За клопотанням прокурора на земельні ділянки накладено арешт. Обвинувальний акт стосовно 33-річного колишнього голови однієї із сільрад Золочівщини скеровано до суду.