Коли українцям очікувати підвищення тарифів на воду

28.03.2023 12:52   -

У квітні 2023 року українцям потрібно готуватися до підвищення тарифів на воду. Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) анонсує поступове підвищення тарифів на воду у два етапи.

На першому етапі з квітня тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення пропонується в середньому підвищити на 12,3 відсотка, а на другому етапі з липня  – на 14,1 відсотка. Це означає, що в середньому витрати сім’ї із 2−3 осіб зростуть на 60 гривень.

Ціни в кожному місті чи селі залежатимуть від джерела водопостачання, його віддаленості від споживачів, якості води у джерелі водопостачання, застосованої технології очищення, обсягу реалізації послуг, стану основних фондів, розгалуженості комунікацій та багатьох інших факторів.

Експерти зазначали, що тарифи на воду в Україні зростатимуть через підвищення вартості їхніх складових. Мова йде про електроенергію у структурі водопостачання, заробітні плати та хімічні реагенти для очищення води.

У грудні минулого року вже хотіли підвищити тарифи на воду в Україні, а на початку березня їх вирішили знову переглянути.

За матеріалами сайту «Наше місто».