Коломойський змінює електоральну карту

11.09.2014 15:08   -
Автор:

Заява Семена Семенченка про формат участі батальйону «Донбас» у парламентських виборах має стати попередженням ворогам Коломойського
Головні тези Семенченка: троє бійців “Донбасу” підуть на парламентські вибори за списком партії “Самопоміч”, а кілька десятків бійців можуть бути висунуті як “мажоритарники”; добровольці протидіятимуть “недобиткам з місцевої регіональної мафії”, які вдаватимуться до підкупу, залякування, вкидів; “Донбас” підтримує “Самопоміч” львівського мера Садового, бо “Львів і Донецьк із Луганськом повинні простягнути один одному руки й зшивати країну”.
Сказане популярним комбатом свідчить відразу про декілька цікавих речей. По-перше, він міг увійти до списку “Самопомочі”, але скоріш за все балотуватиметься на мажоритарному окрузі у звільненій частині Донецької області. Відомо, що до мажоритарки на Донбасі активно приглядаються “регіонали” та екс-“регіонали”. Схоже, проти них на округах Семенченко виставить кандидатів зі свого батальйону. Чи переможуть його бійці вже не в бою, а на виборах, прогнозувати важко. Але точно можна сказати, що кандидатам від колишньої партії влади буде непереливки. Тобто, знайомими їм методами підкупу та адмінресурсу округи вони не візьмуть. Бо за підкуп отримають. Прикладами автоматів.
По-друге, Семенченко пообіцяв підтримку кандидатам, які мають довіру суспільства. Припустимо, що ці кандидати балотуватимуться на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Одещині та в інших південно-східних регіонах. Перші три перебувають у зоні політичних інтересів Ігоря Коломойського. Чий зв’язок з Семенченком мабуть нікому доводити не потрібно. Себто, підтримку добровольців отримають кандидати-мажоритарники від Коломойського. А кандидати, які не користуються підтримкою Дніпропетровського губернатора, ближче познайомляться з хлопцями з добровольчих батальйонів. Вочевидь, таке знайомство залишить у недругів Ігоря Валерійовича неприємні враження на все життя.
По-третє. “Самопоміч” – львівський політичний проект, який Семенченко підтримав не просто через потребу “зшивати” Схід і Захід. Партія Садового на Галичині стає альтернативою “Свободі”. Особливо з пропагандистською підтримкою Семенченка та інших комбатів. За інформацією “ДС”, “тягнибоківці” домовилася, що всі мажоритарні округи на Львівщині відходять їм і серйозних конкурентів там ніхто не виставляє. Але в гру вступила “Самопоміч” і плани “свободівців” летять під три чорти. Важко сказати, чи саме Коломойський фінансово допомагає Садовому, але те, що у нього на “Свободу” зуб – це точно. Згадайте скандальну історію з головою Держкомзему Рудиком, який на свою голову завітав на Дніпропетровщину. Тепер, очевидно, що кандидати, які балотуватимуться під лейблом “Самопоміч” на Львівщині, отримають підтримку добровольчих батальйонів. Отака халепа чекає на “Свободу” в її рідних пенатах.
Деловая столица