Коломойського викликає суд на Кіпрі для розгляду позову ПриватБанку на $5,5 млрд

20.11.2021 11:09   -

Якщо Коломойський не подасть повідомлення про участь у справі протягом 30 днів, її розглядатимуть без нього.

Окружний суд Лімасола (Кіпр) запрошує Ігоря Коломойського до розгляду позову державного ПриватБанку на $5,5 млрд. Відповідне оголошення в газеті «Голос України» опублікували адвокати ПриватБанку Scordis, Papapetrou&Co, – повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Згідно з наказом суду від 15 червня 2021 року, якщо повідомлення про участь у справі не буде подано протягом 30 днів з моменту публікації цього повідомлення, розгляд справи відбуватиметься за відсутності відповідача 1 (Ігоря Коломойського)», – йдеться в оголошенні.

Нагадаємо: у квітні 2020 року ПриватБанк подав позов на $5,5 млрд на Кіпрі проти колишніх власників  – Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також одного з топменеджерів і двох офшорних компаній. 

Позов стосується двох серій транзакцій, здійснених у період з 2013 по 2016 рік за вказівкою колишніх власників банку й за сприяння інших відповідачів. Ці операції передбачали сплату величезних сум компаніям, що належали та/або контролювалися Коломойським і Боголюбовим. Банк стверджує, що вони були фіктивними кредитними угодами, жодна з яких не була погашена.

Після цього позову загальна сума претензій, заявлена ПриватБанком проти Коломойського і Боголюбова в Англії, на Кіпрі, в США та Ізраїлі, перевищила $10 млрд.