Киргизстан вже з новим прем’єром

11.10.2020 16:46   -

Депутати парламенту Киргизстану на засіданні у суботу, 10 жовтня, затвердили одностайно на посаді прем’єр-міністра засновника партії “Мекенчіл” Садира Жапарова, – повідомляє 24KG.

10 жовтня спікер парламенту Миктибек Абдилбаєв заявив, що складає повноваження. Акції протесту в Бішкеку не припиняються із 5 жовтня. У ніч на 6 жовтня мітинг прихильників партій, незадоволених підсумками голосуваннях на виборах 4 жовтня, переріс у сутички з правоохоронними органами. Заворушення призвели до захоплення будівель влади.

“Народ вимагає змінити парламент, повернути одномандатну систему. Але конституційні реформи ми будемо вирішувати разом, з усіма сторонами”, – сказав Жапаров.

Новий прем'єр Киргизстану Садир Жапаров

Він також заявив, що президент Киргизії Сооронбай Жеенбеков підпише заяву про відставку протягом двох-трьох днів. “Під час переговорів з Жеенбековим він сказав, що після того, як парламент затвердить нового прем’єр-міністра, він підпише заяву про відставку протягом двох-трьох днів”, – сказав Жапаров.

У Киргизстані парламент призначив нового прем'єра - новини Еспресо TV |  Україна

У Киргизстані за звинуваченнями у організації масових заворушень затримано колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва, про це повідомляє Держкомітет національної безпеки Киргизстану.

“10 жовтня 2020 року в результаті проведених оперативно-розшукових заходів ДКНБ спільно з Міністерством внутрішніх справ на підставі слідчого доручення в рамках кримінальної справи за фактом організації масових заворушень у Бішкеку був затриманий Алмазбек Атамбаєв”, – йдеться в заяві ДКНБ.

Разом з Атамбаєвим затримані Канат Сагимбаев і Дамір Мусакеєв, які раніше служили в президентській охороні.

У червні 2020 року Атамбаєв був засуджений за звинуваченням в незаконному звільненні кримінального авторитета, він також є головним фігурантом справи про сутички в Кой-Таші в серпні 2019 року.