Кінотеатр, що працював у місті з початку ХХ сторіччя, перетворюють на пивбар

26.06.2015 15:41   -
Автор:

Попередній проект реконструкції нові власники затвердили ще у 2013 році, однак роботи розпочали лише місяць тому. Проект, затверджений Державною архітектурно-будівельною інспекцією, відрізняється від того, що побачили дніпряни. У будівлі прорубали вікна, що, на думку представників Дніпропетровського відділення Спілки архітекторів України, абсолютно спотворило первинний проект об’єкта.
Про це йдеться у сюжеті “Громадське ТБ Дніпро“.
Кінотеатр розпочав свою роботу ще минулого сторіччя під назвою «Біоскоп Зайлера», за радянської влади він був перейменований у «Рот Фронт», а у 1972 році горів, після чого масштабну реконструкцію провів відомий архітетор Павло Нірінберг. Кінотеатр не має статусу архітектурної пам’ятки, втім, є прикладом високої архітектури та історично важливим для дніпрян об’єктом. Представники Спілки архітекторів України та головний архітектор міста проводять юридичні консультації щодо того, як вирішити цю проблему зараз.
За неофіційною інформацією, новим власником та замовником робіт є харківська корпорація «Старгород». У кінотеатрі планують облаштувати пивний ресторан.