Кінець «епохи бідності»: Зеленський заявив, що без допомоги МВФ Україну чекає банкрутство

27.04.2020 18:19   -

В інтерв’ю іспанському виданню El Pais президент України Володимир Зеленський заявив, що без міжнародної фінансової підтримки на Україну чекає банкрутство, повідомляє РБК.

За словами Зеленського, якщо найближчим часом Україна не отримає допомоги від МВФ, країна виявиться нездатною погасити зовнішні і внутрішні борги, а населення чекає бідність.

«Мені приємно бачити, що наші міжнародні партнери – МВФ, Світовий банк та інші – готові допомогти нам у проведенні реформ, яких терміново потребує наша країна, а також в наданні фінансових ресурсів, необхідних для обслуговування боргу. Без цього намітиться привид банкрутства, який занурить Україну у злидні», – зазначив Зеленський.

Зеленський також відмітив, що без міжнародної фінансової допомоги українському уряду доведеться «ризикувати життями мільйонів людей». Усю провину за стан в економіці Володимир Олександрович уже традиційно покладає на недолугих попередників, що залишили йому зруйновану країну.

Цікава ситуація, адже в якості персонажу кінострічки «Слуга народа» Володимир Зеленський висловлював зовсім інші думки з приводу співпраці з МВФ.