Кінець «епохи бідності» Зеленського: за 2019 рік президент і його сім’я задекларували дохід у понад 28 мільйонів гривень

01.06.2020 14:42   -

Попри звинувачення попереднього президента України Петра Порошенка в тому, що він багатий і «наживається на війні», сам Володимир Зеленський аж ніяк не є бідною людиною.

В опублікованій ним декларації за 2019 рік міститься інформація про те, що лише за минулий рік діючий український президент і його дружина заробили більше 28 мільйонів гривень.

Втім, сума у 28 602 468 грн. – це лише чисті прибутки Зеленського і його родини (переважно дружини Олени). Окрім цього, родина Зеленських володіє кількома квартирами і будинками в Україні – серед них і квартира та земельна ділянка в Ялті, власницею яких є Олена Зеленська.

Україною справа не обмежується – родина Зеленських має нерухомість в Італії та Грузії, а також орендує нерухомість у Великобританії.

Зеленський також задекларував 2 легкових автомобілі 2014 та 2016 років випуску.

Цікаво, що значні прибутки і сам президент, і його дружина отримують від діяльності «Кварталу-95» – у цій ситуації є очевидним, що успіх цього проєкту прямо впливає на фінансовий стан президентської родини. Дохід від “Кварталу” лише у Зеленського склав майже 5 млн. грн.

А ще 1 мільйон Володимир Олександрович задекларував як дохід від “заняття підприємницькою діяльністю” і ще майже 4 мільйони – як “заробітну плату за основним місцем роботи”.

З такими прибутками Зеленському не страшні ані карантин, ані світова економічна криза, на відміну від рядових українців. А недавня заява Зеленського про те, що місячний дохід у 5 тисяч гривень не є показником бідності, на цьому фоні виглядає просто зухвалою насмішкою.