Дніпряни стурбовані призначеннями в сфері освіти

13.01.2020 09:31   -
Автор:

Мешканці Дніпра стурбовані призначеннями в галузі освіти.
В процесі реорганізації закладів освіти, що в наш час відбувається по всій Україні, постає проблема зміни керівництва певних закладів. Нажаль, як часто водиться у нашій країні, новим керівником призначають не найкращого і найбільш корисного для закладу і громадян, а того, хто «зручніший» і «ближчий».
Так, відповідно до процедури реорганізації, «Дніпровський педагогічний коледж» має бути приєднано до Академії безперервної освіти. Одночасно з цим буде оголошено конкурс на заміщення посади Директора коледжу.

Втім, у мережі Фейсбук в освітній групі «Україномовна освіта» активні громадяни висловлюють своє занепокоєння тим, що конкурс може пройти не об’єктивно і Педагогічний коледж очолить людина, що не відповідає посаді.
Підстави для сумніву в об’єктивності конкурсного відбору є – пригадується історія 2018 року із призначенням за результатами конкурсу на посаду директора комунального закладу культури “Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького” Пісчанської Юлії Вікторівни, власниці ресторану “Гуляй-Поле”.

Після того, як стало відомо, що в своїй автобіографії Юлія Пісчанська навела неправдиві дані, а голосування за її кандидатуру було закритим (без представників ЗМІ), вибухнув скандал. Втім, голова облради Гліб Пригунов видав розпорядження, в якому таки йшлося про звільнення директорки музею Надії Капустіної та призначення на посаду Юлії Пісчанської як виконувача обов’язків.
На сьогоднішній день, на офіційному сайті Музею взагалі відсутня інформація про директора закладу.
Наведена історія підтверджує, що посаду часто займають не фахівці, а «успішні» люди зі зв’язками.
Щодо Дніпровського педагогічного коледжу, то учасниця групи Maryna Zelenyuk зауважує, що в питанні заміщення посади «вже діють люди, зацікавлені в тому, щоб призначити на посаду його директора свою людину, яка допоможе спрямувати гроші з обласного бюджету в кишені чиновників, а не на розвиток коледжу. Голова департаменту освіти області, прибічниця Партії Регіонів – Любов Кравченко, знову сподівається поставити на цю посаду свою людину…»
Наразі, виконувати обов’язки Директора “Дніпровського педагогічного коледжу” призначили Христину Головачову (на фото нижче) – викладача юридичної академії з чіткою проукраїнською позицією. Це призначення дозволило докорінно змінити атмосферу в педагогічному коледжі, подолати системне хабарництво і тримати свідому громадянську, українську позицію в справі виховання майбутніх педагогів.

Щодо нинішньої очільниці коледжу пані Головачової загалом достатньо позитивних відгуків, які свідчать, що людина на своєму місці. Так, учасниця групи Тата Боринська зауважує:
“Не уявляю кращого очільника”.
Будемо сподіватися, що конкурс на заміщення посади проведуть неупереджено і Коледж отримає керівника, діяльність якого йде на користь самому закладу і його колективу.
Днепр. Главное