Ховаються під бронюванням та «жеруть» мільярди гривень. Філатов розповів, навіщо правоохоронці системно фабрикують справи проти місцевого самоврядування

09.10.2024 16:13   -

Мер Дніпра Борис Філатов заявив про систематичну дискредитацію міськради та цькування її співробітників з боку правоохоронців. Відео, в якому ці дії він назвав спробами знищити місцеве самоврядування, Філатов оприлюднив 9 жовтня — після похорону свого ексзаступника Михайла Лисенка. На переконання мера Дніпра, такий тиск з боку правоохоронців триватиме далі.

«Вони добили людину і далі продовжать збиткуватися над іншими. Бо для дискредитації буде наступна кримінальна справа — стосовно закупівель квадроциклів для армії. Але ми так само дамо всі пояснення. Кожен із придбаних квадроциклів зараз на фронті — допомагає хлопцям виконувати бойові завдання», — зауважує Філатов у зверненні.

Коментуючи ситуацію загалом, мер Дніпра також зазначив, що протягом майже 10 років його перебування на посаді правоохоронці сфабрикували та відкрили кілька сотень кримінальних справ, проте жодного вироку суду так і не було. Він порівняв тенденцію із виборним 2020-м роком, зауваживши також, що нині цей тиск може бути як політичною вказівкою, так навіть і частиною російського сценарію.

Філатов підкреслив, що мерія нині не може купувати дрони та РЕБи, і незабаром залишиться без фахівців для ліквідації наслідків російських ударів — адже таких співробітників відсторонюють чи взагалі арештовують.

«Якщо так триватиме надалі, то вже прокурори зі слідчими вестимуть міське господарство, ліквідовуватимуть наслідки обстрілів та готуватимуть місто до опалювального сезону. Чому так? У мене немає відповіді. Спитайте в себе самі. Єдине, що я можу вам пообіцяти — це відкритість та публічність. Чіткі відповіді та максимальне інформування», — додав Філатов.