Керівниця «Госпітальєрів» повернулася до Дніпра після реабілітації в Ізраїлі (ВІДЕО)

05.02.2016 16:45   -
Автор:

5 лютого о 4:30 ранку засновниця і командир медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич прилетіла до Дніпра після операції на хребті та місячної реабілітації в ізраїльській клініці.
Про це йдеться у сюжеті “Громадського ТБ Дніпро“.
Дівчина була вражена тамтешньою методикою: «Наступного дня після операції мене зняли з морфіна і сказали, що я маю сідати. Спочатку це було для мене шоком, але я зрозуміла, що це потрібно. Тепер у мене працює три м’язи з кожного боку на стегнах і є чутливість до колін. Це повністю навчання з нуля: через тиждень перший раз сама почистила зуби, перший раз змогла підняти ліжко і поїсти сама, перший раз змогла ноги пересунути. Все як у малої дитини, але набагато складніше».
Зінкевич в Україну повернулася на місяць, щоб залагодити справи, а потім планує повернутися до Їзраїлю на другий етап реабілітації.
«Я дуже вдячна Валентину Резніченку (голова Дніпропетровської облдержадміністрації — ред.), він оплатив мені операцію, місяць реабілітації, це величезні суми. Це вже просто неймовірно буде просити його і далі допомагати», — говорить Яна. Для наступного етапу реабілітації потрібно зібрати близько 40 тисяч доларів.
Залишатися на інвалідному візочку Яна Зінкевич не збирається, має дуже великі плани на життя, зокрема створення в Україні реабілітаціїйного центру за зразком ізраїльського: «Перший етап реабілітації був мені корисний не лише як пацієнту, але і як майбутньому реабілітологу, медику. Наступний етап — один із найважливіших, і його мені треба не лише пройти, а й вивчити».
Нагадаємо, 5 грудня 2015 року Яна Зінкевич потрапила в ДТП дорогою з Дніпропетровська до Павлограда. Дівчина отримала серйозні поранення грудної клітки та хребта. 15 грудня її доправили до Їзраїлю на лікування.