Керівниця ДБР теж за скасування амністії учасникам Майдану

20.02.2020 18:03   -
Автор:

Керівниця Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова теж, слідом за Портновим вважає, що потрібно сксувати амністію учасникам подій на Майдані. Про це вона заявила в інтерв’ю виданню LB.ua
Відміна амністії, на думку Венедіктової, має сприяти розслідуванню справ убивства людей під час подій Революції Гідності. Закон про амністію, за її переконанням, заважає об’єктивному розслідуванню справ.
«Було вбито 78 мітингувальників і 13 міліціонерів. З точки зору справедливості, ми повинні пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав. Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон потрібно скасувати…», – сказала Венедіктова.
Втім, не зовсім зрозуміло, як саме можливість переслідувати громадян-учасників подій шестирічної давнини, що приймали участь у масових протестах, допоможе виявити замовників і організаторів убивств цих самих учасників заворушень. Позиція Венедиктової дивним чином збігається із позицією колишнього поплічника Януковича Портнова, що виступив із пропозицією скасувати амністію, а також і з нардепом Максимом Бужанським, який не захотів вшановувати загиблих на Майдані демонстрантів 18 лютого на засіданні ВР.
Днепр.Главное