Казахстан дистанціювався від Москви та дозволив провести мітинг проти нападу Мордору на Україну

07.03.2022 09:31   -
Казахстан Україна

У неділю в Алмати понад 2000 людей провели акцію протесту проти війни в Україні, акцію було дозволено владою, пише RFI.

Союзник росії Казахстан дозволив протест проти вторгнення російських військ в Україну, пише агентство France-Presse, додаючи, що уряд республіки «прагне дистанціюватися від Москви, щоб не потрапити під дію західних санкцій».

«Зазвичай режим цієї середньоазіатської країни забороняє демонстрації, але в суботу дозволив мітинг в центрі Алмати», – зазначає агентство.

МЗС Казахстану останніми днями наголошувало на нейтралітеті країни в цій війні.

За інформацією France-Presse, посол Великої Британії був прийнятий у МЗС Казахстану після того, як минулого понеділка британський депутат запропонував ввести санкції щодо всіх країн – союзників Москви, зокрема Казахстану.

Депутат від лейбористської партії Маргарет Ходж запитала в парламенті главу британської дипломатії Ліз Трасс, чи розглядалися санкції проти осіб із «таких юрисдикцій, як Казахстан та Азербайджан», «пособників і прихильників» президента росії путіна. Ліз Трасс відповіла, що уряд «розгляне питання Казахстану та інших країн».

У січні Москва відіграла важливу роль, зокрема відправивши війська на прохання влади Казахстану, щоб покласти край серії протестів, що переросли в заворушення. Внаслідок жорстоких зіткнень між демонстрантами та армією загинуло понад 200 людей.

6 березня, в неділю, по всій росії на акціях протесту проти війни в Україні до 20:00 (за київським часом) затримали понад 4419 людей у 56 містах. За їхніми даними, принаймні 1667 осіб затримано в Москві, 1197 – у Санкт-Петербурзі, 271 – у Новосибірську.

Ukraine says Russia steps up shelling of residential areas | Taiwan News |  2022-03-07 07:52:16