Кандидати в мери Дніпропетровська приховали виборчі витрати, – експерт

10.12.2015 18:00   -
Автор:

Офіційні дані, оприлюднені виборчкомом, нижчі за підрахунки громадського моніторингу.
Про це Depo.Дніпро стало відомо сьогодні під час круглого столу “Моніторинг фінансування виборчих кампаній”.
Експерти протягом місяця добивалися оприлюднення офіційних витрат з виборчих фондів від Дніпропетровської міської виборчої комісії. Проте навіть оприлюднена інформація була неповною.
Читайте також: У Дніпропетровську відмовились надавати звіти про виборчі витрати партій
Як повідомив виконавчий директор ГО “Інститут громадської експертизи” Олексій Літвінов з посиланням на дані виборчкому, щодо Загіда Краснова і Максима Курячого оприлюднені дані лише проміжних звітів. Відповідно до них Краснов витратив 2,7 млн.грн., Курячий – 1,3 млн.грн. з виборчих фондів.
Олександр Вілкул у першому турі відзвітував про витрачені 2,7 млн.грн., у другому – 2,4 млн.грн. Витрати Бориса Філатова у першому турі не оприлюднені, у другому турі офіційна сума склала 1,3 млн.грн.
“Сім мільйонів (гривень – ред.) за нашими підрахунками витратив Борис Філатов. 4,5 млн.грн. – Олександр Вілкула. Краснов – 4,9 млн.грн, і 2,2 млн.грн. – Максим Курячий”, – повідомив Олексій Літвінов.
Нагадаємо, експерти моніторили витрати на вуличну агітацію, рекламу в ЗМІ та зовнішню рекламу протягом вересня-листопада у чотирьох основних кандидатів на посаду міського голови.
Читайте також: 60% міських рад Дніпропетровщини порушують закон