Кам’янське заборгувало за тепло 460 мільйонів: сезон опалення під загрозою зриву

03.10.2018 14:30   -
Автор:

Третього жовтня у Кам’янському відбулося позачергове засідання сесії міської ради. До порядку денного було внесено розгляд одного питання – «Про забезпечення надання гарантій (поруки) ПАТ «Національна акціонерна компанія Нафтогаз України». НАК “Нафтогаз” поки що незгоден реструктуризувати борг міста у розмірі 460 мільйонів на 60 місяців.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу Кам’янської міськради.
На сьогоднішній день борг населення міста Кам’янське за теплову енергію становить 460 мільйонів гривень. І якщо комунальне підприємство «Тепломережі» має ліміти на постачання газу, то державне підприємство «Дніпровська теплоелектроцентраль» таких лімітів не має.
Відповідно до Закону України №1730, дозволено надавати місцеві гарантії підприємствам, в тому числі і тим, які не перебувають у комунальній власності, для підписання договору про реструктуризацію боргу на 60 місяців. У зв’язку з тим, що міськрада Кам’янського дати цих гарантій безпосередньо ТЕЦ не може, тому що їх орган управління – Фонд державного майна, депутати змушені давати гарантії комунальному підприємству «Тепломережі», щоб у нього була можливість укласти договір-поруку з ТЕЦ і з цими гарантіями отримати необхідні ліміти.
НАК «Нафтогаз» України з таким рішенням не згоден, вважаючи за краще отримати «живі» гроші, але міськрада Кам’янського вирішила на рівні Кабінету Міністрів домагатися того, щоб ТЕЦ надали ліміти на початок опалювального сезону.