Кам’янське отримає 3 млрд грн інвестицій

09.08.2016 09:38   -
Автор:

Кам’янське отримає 115 мільйонів євро у рамках участі в проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», який проводить Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Як повідомив міський голова Андрій Білоусов, 4 серпня відбулося засідання Координаційного комітету (Експертної робочої групи з питань ініціювання, підготовки супроводу і реалізації спільних з міжнародними фінансовими організаціями проектів), за підсумками якого Кам’янське успішно пройшло відбірковий етап.
«За рахунок європейських інвестицій ми зможемо провести термомодернізацію 38 будівель бюджетних установ, а це – школи, дитсадки, лікарні, спортивні заклади. Модернізацію системи теплопостачання міста, шляхом будівництва невеликих енергоефективних котелень із заміною теплових мереж і встановленням теплових лічильників у будинках, реконструкцію систем водопостачання та каналізації «Міськводоканалу» з модернізацією насосних станцій, а також повне відновлення зовнішнього освітлення міста з використанням LED-технологій. Усі ці заходи сприятимуть економії енергоносіїв, до того ж значно підвищать якість надаваних мешканцям послуг. Хотів би зазначити, що ми перемогли в умовах дуже жорсткої конкуренції, адже в конкурсі брало участь багато інших міст нашої країни. Я вважаю це найважливішим досягненням, яке допоможе ще більше перетворити наше місто. Таких величезних інвестицій у місті ще ніколи не було. Найближчим часом буде розроблена «дорожня карта» з конкретними термінами реалізації інвестиційної програми», – наголошує Андрій Білоусов.
Читайте также: Нардеп з Дніпра розробив законопроект про політичну люстрацію.