Кам`янське готується до Дня міста

12.07.2016 14:54   -
Автор:

Цього року урочисті заходи з нагоди Дня міста будуть проходити в Кам’янському два дні – 10 та 11 вересня.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради Кам’янського .
Основні урочистості пройдуть у суботу, 10 вересня, в центральній частині Кам’янського – на майдані Петра Калнишевського (колишня площа Дзержинського) та в міському парку. Наступного дня, 11 вересня, святковий процес переміститься також на території Дніпровського і Південного районів міста.
У День міста-2016 заплановані святкові молебні во славу Кам’янського, які пройдуть у Свято-Миколаївському соборі та в усіх храмах міста.
Планується відкриття реконструйованого об’єкта – середньої загальноосвітньої школи № 37 у Південному районі міста. У сесійній залі міської ради відбудуться урочисті збори «Ними пишається місто». У другій половині дня на майдані Петра Калнишевського пройде флешмоб «Святкуємо день міста разом», а на алеях міського парку культури та відпочинку будуть організовані виставки з роботами міських художників «Я люблю тебе, моє місто», фотовиставка «Кам’янське: минуле і сьогодення», виставки шкільних міні-музеїв, ретро-автомобілів. Також у програмі – «Етно-Толока» за участю майстрів образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва та ремісників, вернісаж живих скульптур. У парку на танцювальному майданчику і літній естраді пройдуть показові виступи спортсменів, святкова програма для дітей, демонстрація моделей одягу.
Увечері на головній сцені, розташованій на майдані Петра Калнишевського, відбудеться святковий концерт із виступами творчих колективів та зірок української естради, а також святковий феєрверк. Очікується й молодіжна дискотека до 23:00.
Насичена програма запланована і на неділю, 11 вересня, в районах міста. Це – святковий показ фільму про рідне місто в кіноконцертному залі «МИР», концертно-розважальна програма для дітей та дорослих, багато інших акцій та заходів.