Кабмін розширив асортимент бебі-боксів

30.01.2019 19:00   -
Автор:

З наступного місяця до бебі-боксів, які молоді батьки отримують після народження дитини, додатуть нові позиції. Асортимент «пакунку малюка» розшириться завдяки спонсорській допомозі.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на «Тoday.ua».
«Кожна жінка, у якої з’явився малюк, отримує пакет малюка з необхідними для першого періоду життя дитини речами. Пакет дитини формувався на підставі опитування молодих мам, а перелік речей буде розширено з лютого. Хочу доповісти уряду, що зараз з ЮНОПСом, який забезпечує бебі-бокси, ведуть переговори низка компаній, які пропонують безкоштовно додати певні речі», – сказав Рева.
Що саме додадуть до бебі-боксу, поки невідомо. Наразі до його складу входять 25 необхідних товарів, серед яких підгузки, засоби догляду, дитяча косметика та одяг.
У 2018 році «пакунки малюка» отримали 113 тисяч породіль.
Нагадаємо, заяву на тримання бебі-боксу можна залишати безпосередньо в пологовому будинку, а адресувати його необхідно місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.