Як у Дніпропетровську відзначать День Соборності

21.01.2016 10:30   -
Автор:

Покладання квітів, розгортання Прапору, патріотичні музичні композиції – так святкуватимуть День соборності на Дніпропетровщині. Урочистості пройдуть поблизу ОДА 22 січня. Долучитися до святкування запрошуються все мешканці та гості регіону.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
О 10.00 22 січня біля Дніпропетровської ОДА пройдуть урочистості до Дня соборності України. Майже 100 років тому у цей день наш народ зробив крок до відродження незалежної України. У 1919 році був проголошений Акт злуки УНР і ЗУНР.
Щороку 22 січня українці відзначають возз’єднання свого народу та вшановують тих, хто віддав життя за незалежність країни. Цей день стане ще одним приводом згадати героїв Революції гідності й воїнів АТО. Хвилиною мовчання та квітами вшанують пам’ять загиблих. Вони своїми подвигами підтвердили вірність країні.
Квіти до пам’ятного знаку перед облдержадміністрацією покладе керівництво області та міста. До них долучаться волонтери, представники громадських організацій та національно-культурних товариств, духовенство, молодь.
З нагоди свята перед глядачами буде виступати ансамбль пісні і танцю головного управління поліції у Дніпропетровській області «Дніпровська варта».
Родзинкою свята стане розгортання державного символу України – величезного Прапора. Він є втіленням національної єдності, честі та гідності.
Свято відбудеться за адресою:пр. Кірова, 1, площа біля Дніпропетровської ОДА. Початок о 10.00. Воно транслюватиметься в прямому ефірі 51-го каналу та на сайті облдержадміністрації.
Читайте також: У Дніпропетровську відзначать День Соборності, створивши «Ланцюг Єднання»
Крім того, голова «Євромайдан-Дніпро» Віктор Таратушка завив, що активісти міста візьмуть участь у продовженні свята, та підуть з петиціє до дніпропетровської влади.
“О 12:00 ми збираємося на Соборній площі біля дошки воїнам УНР, де проводимо невеликий мітинг і покладаємо квіти. Після цього ходою відправимося на площу Героїв Майдану, де буде розташована сцена. Ми зробимо там невеликий мітинг та концерт.
А потім ми перейдемо до будівлі Дніпропетровської міської ради і там вручимо петицію представникам влади щодо перейменування Дніпропетровська. Стоїмо на позиції, що обов’язково потрібно змінити всі назви. Ми пропонуємо назву – Січеслав. Ми категорично виступаємо проти тих підпільних зібрань, які проводяться не в приміщенні міської ради”, – зазначив активіст під час прес-конференції у “Днепр Пост“.
Як повідомлялось раніше, мешканців міста запрошують на святкування до Європейської площі об 11:30. Тут патріоти створюватимуть «Ланцюг Єднання».
Читайте також: Громадськість Дніпропетровщини вчили розпізнавати пропаганду