Як оформити податкову знижку на навчання дитини?

23.01.2019 11:45   -
Автор:

Сьогодні навчання дитини “з’їдає” чималу частину сімейного бюджету більшості українських сімей. Дорого коштує не лише здобуття знань у вишах, доведеться чимало заплатити й за відвідування музичної чи спортивної школи.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “24 канал“.
Проте, не всі батьки знають, що можуть повернути частину інвестованих в навчання дитини грошей, скориставшись так званою податковою знижкою.
Підтримати сімейний бюджет
До ухвалення другого пакету законів чужих дітей не буває, на соціальну знижку від держави могли розраховувати лише студенти-контрактники вищих навчальних закладів або ж їхні батьки. Проте, нещодавно ухваленим законом було внесено зміни до Податкового кодексу України, й тепер правом на податкову знижку можуть скористатись й батьки, які платять гроші за навчання дітей у закладах дошкільної та позашкільної освіти.
Податкова знижка запроваджується для того, щоб батьки, які вкладають кошти в своїх дітей мали можливість отримати від держави допомогу у вигляді зменшення сплати податків від свого офіційного доходу, – зазначив в ексклюзивному коментарі Міністр юстиції Павло Петренко.

Важливо знати, що закон передбачає повернення грошей і за додаткові заняття. Щоправда, приватні заклади, які відвідує дитина, повинні мати відповідну акредитацію Міністерства освіти і науки.
Якщо ви направляєте свою дитину на навчання в платну музичну, спортивну школу чи гурток, то маєте право порахувати свої витрати і зменшити плату з доходів фізичних осіб. Раніше така норма стосувалась лише вищої освіти, тож уже є розуміння, як це буде працювати. Отримати таку знижку не складно,
– додав Павло Петренко.
Як отримати знижку
Плануючи оформляти податкову знижку, потрібно врахувати, що повернути гроші можна лише за навчання у вітчизняних освітніх закладах. Для того, щоб отримати податкову знижку, необхідно зібрати пакет документів та подати їх до відділення фіскальної служби за місцем проживання.