Як Дніпропетровськ зустрів 71-у річницю перемоги над нацизмом (ФОТО)

09.05.2016 18:15   -
Автор:

Міський голова Борис Філатовсьогодні, 9 травня, взяв участь у покладаннях квітів пам’яті до монументів визволителям.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
У різних куточках Дніпропетровська пройшли святкові концерти та фестивалі. Головні гості тут – ветерани. Для них – щирі слова вдячності та найзворушливіші виступи дитячих колективів. Кожен мешканець міста сьогодні дякує героям тої війни за найцінніший подарунок – майбутнє для десятків поколінь українців.
«Для мене ця перемога спільна», – зазначив Борис Філатов.
Він також подякував містянам за толерантне відношення одне до одного. Бо ж видатний день, який понад півстоліття тому ознаменував мир для різних держав, – це дійсно час єднання.
Із символічними червоними маками на грудях тисячі дніпропетровців вшановують пам’ять героїв тої війни. Діти та онуки визволителів, церковнослужителі та сучасні герої – бійці АТО і волонтери – усі однаково вірять, що трагедії Другої світової більше ніколи не має повторитися знову. Та більш за все сьогодні люди прагнуть миру для України.
Традиційно 9 травня у Дніпропетровську провели покладання квітів до монументу «Вічна слава». Після цього міський голова Борис Філатов відвідав меморіальний комплекс «Безіменна висота» – місце, де проходили одні з найзапекліших боїв найстрашнішої війни минулого століття.