Ізраїль передасть Україні півмільйона доз вакцини AstraZeneca — посольство

17.12.2021 07:16   -

Уряд Ізраїлю передасть Україні півмільйона доз вакцини AstraZeneca, – повідомляє посольство Ізраїлю в Україні.

“Уряд держави Ізраїль, враховуючи виклики пандемії COVID-19, що виникли перед усім світом, та особливі міцні відносини між державами та народами Ізраїлю та України, ухвалив рішення передати Україні півмільйона доз вакцини AstraZeneca”, — повідомили дипломати.

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський нагадав, що цього року Україна та Ізраїль відзначають тридцятиріччя встановлення дипломатичних відносин.

“Ми раді, що маємо можливість допомогти Україні у боротьбі з COVID-19. Через десять днів ми відзначатимемо 30 років від дня встановлення дипломатичних відносин між нашими двома країнами, і цей жест є символом міцних зв’язків і дружби, які існують між Ізраїлем та Україною”, — зазначив Міхаель Бродський.

Передача вакцин відбудеться у рамках механізмів ініціативи COVAX.

За добу 15 грудня щеплення від COVID-19 отримали 142 926 мешканців України, загалом у країні проведено вже понад 14 мільйонів щеплень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Станом на ранок 16 грудня українські медики виявили 9590 нових підтверджених випадків COVID-19, через ускладнення хвороби померли 355 людей.

Зайнятість ліжок із киснем в Україні зменшилася у 2 рази. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.