Із 1 січня в українських школах запровадять нове меню

11.12.2020 09:36   -

З 1 січня 2020 року у школах буде запроваджено нові норми харчування для дітей, – про це повідомила перша леді України Олена Зеленська.

Сьогодні під головуванням Прем’єр-міністра України Денис Шмигаль та за участі представників Міністерство освіти і науки України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і Держпродспоживслужба ми обговорювали нові норми шкільного харчування, що нарешті запрацюють з першого січня“, – написала Олена 10 грудня.

Олена Зеленська зауважила, що перегляд норм дитячого харчування у школах є досить актуальним, адже наші діти й досі харчуються за застарілими радянськими стандартами.

Нові стандарти передбачають зміни у методах закупівлі і постачання харчів, новий санітарний регламент, та нові санітарні вимоги до харчоблоків. Окрім того, нові норми забороняють продаж і подавання у школі певних продуктів, що визнані шкідливими – чіпси, сосиски, копчені продукти та інше, що не надто корисне для дітей. Натомість, планується збільшити частку фруктів та овочів у дитячому раціоні.

Я теж мама й розумію, як важливо з найменших років сформувати в дитини звичку здорового харчування. Як хочеться, щоб на перерві дитина із задоволенням бігла до їдальні, а не до сусіднього кіоску по снеки. Як радісно, коли вона приходить зі школи й розповідає, чим смачним там годували сьогодні. Вірю, що разом нам вдасться реформувати систему шкільного харчування“, – підкреслила Зеленська.

Файл:Олена Зеленська, обід перших леді Fashion 4 Development.jpg — Вікіпедія