Юрій Корявченков: у Кривому Розі розгорнули координаційний штаб Сил Територіальної оброни Збройних сил України

15.02.2022 12:12   -

Україна сьогодні розуміє всі поточні ризики та готова до будь-якого розвитку ситуації. Ми здатні зупинити будь-яку ескалацію в бік нашої країни та вдячні за допомогу нашим міжнародним партнерам, але розраховуємо лише на себе. Тому – надважливим є формування та розбудова сил Територіальної оброни Збройних сил України (ТрО), а також здійснення всіх необхідних дій для забезпечення їх безперебійної роботи. Про це повідомив Голова Криворізької Міської організації ПП «Слуга Народу»  Юрій Корявченков.

Зокрема, задля сприяння взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування головам Обласних, Київської та Криворізької міських організації партії «Слуга Народу» було доручено створити обласні партійні штаби для координації в місцевих радах.

Так, у Кривому Розі був не тільки оперативно створений штаб, але й встановлений координаційний зв’язок зі всіма керівниками зон та районів територіальної оброни. Згідно зі статтею І Закону України «Про основи національного супротиву» ними є голови обласних, Київської міської та  районних державних адміністрацій.

«Сьогодні надважливим завданням є не піддатися на провокації агресора, не дати нашим ворогам жодного приводу сподіватися на нашу слабкість. Ми робимо внесок у спільну справу захисту незалежності та  територіальної цілісності України. І сьогодні фактично перетворюємо наші обласні організації та місцеві осередки на штаби сприяння територіальній обороні та національного спротиву», – розповів  Юрій Корявченков.

За його інформацією, також буде створений колл-центр щодо надання громадянам роз’яснень з питань організації ТрО. Завдяки його роботі можна буде отримати інформацію як записатися до ТрО, де знаходяться пункти збору тощо.

Юрій Корявченков додав, що нині Україна знаходиться у найсильнішій з 2014 року економічній, дипломатичній, військовій позиції та готова до будь-яких сценаріїв. Завдяки роботі Президента України Володимира Зеленського та дипломатів підготовлений болісний пакет санкцій ЄС і США, який  є фактором стримування Росії від подальшої агресії.

«Наші міста та села під надійним захистом. Збройні сили України готові дати відсіч ворогу будь-якої миті. Підрозділи, які входять до складу Об’єднаних сил, знаходяться в повній готовності до своєчасного реагування на потенційні загрози. Тож зберігайте спокій та віру ЗСУ. Адже сила України – не тільки у потужній армії, але й у єдності кожного з нас. Разом ми здатні захистити Україну. І партія  «Слуга Народу» не залишиться осторонь цих подій», – зазначив Юрій Корявченков.

Основні завдання підрозділів сил ТрО:

  • оборона території до часу розгортання угруповання військ ЗС України;
  • захист населення, територій, довкілля та майна від надзвичайних ситуацій, ліквідація наслідків ведення бойових дій;
  • охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій, критично важливих об’єктів інфраструктури, об’єктів обласного, районного, сільського, селищного, міського значення;
  • участь у боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами, іншими збройними формуваннями противника.

Тероборона – це не українське ноу-хау. Наприклад, у 2015 році у збройних силах Республіки Польща почалося формування нового виду військ – Військ територіальної оборони (WOT), що наразі налічують близько 30 тис. осіб.