Юрій Бутусов нагадав Офісу Президента про помилки влади, які призвели до військових й територіальних втрат на початку війни

08.04.2022 17:28   -

Головний редактор українського новинного суспільно-політичного інтернет-порталу Цензор.нет, Юрій Бутусов звернувся до української влади зі скандальними питаннями, звинуваченнями і застереженнями на своїй сторінці Facebook.

“Я не хотів це писати зараз, але все в чому звинувачував Бурба владу перед війною повністю підтвердилось. Керівництво країни внаслідок отримання хибної розвідувальної інформації не готувало країну до війни, не провело ні збори ТРО, як це було у квітні 2021-го, ні збори оперативного резерву, який мають збирати раз на рік, і навіть вводило громадян в оману розповідаючи, ніби війну вигадують на Заході і у травні ми усі будемо спокійно їсти шашлики.” – заявляє Юрій Бутусов у своєму дописі.

І запитує далі:

“Де ж ваш начальник комітету по розвідці Руслан Демченко, чому його не помітно, як там його друзі у Москві, чому він ввів в оману країну про російський напад? Чому керівництво не надало наказ про підрив мостів через Чонгар, які були підготовлені до підриву у будь-який момент? Чому не розгорнули значну частину військ на напрямках ударів противника, що призвело до захоплення ворогом без бою Мелітополя та Бердянська та швидкого оточення Маріуполя? Де ваш член політради Слюсарєв, який втік в Росію 18 лютого, хто коли розкаже, які на нього будуть санкції, чи він занадто цінний? Де вами призначені генерали Наумов та Криворучко, чому того, хто кришував три останніх рок контрабанду, ви позбавили лише звання, тому що він втік з країни, але не видали ордер на арешт? Хто допоміг втекти з центру Києва куму Путіна Медведчуку, та скільки полонених змогла б виміняти Україна на Медведчука?

А наприкінці допису Бутусов закликав Зеленського до логічних дій та висновків в інтересах держави, а не виходячи з приватних зисків:

“Якщо совість є, то зараз Офіс президента має провести перевірку та повідомити де був Бурба та що робив з 24 лютого, і дати оцінку заявам свого співробітника. Якщо совісті нема, значить нічого ви не зрозуміли, і залишаєтесь флюгерами.”