Італія запровадила «локдаун для невакцинованих» до кінця березня

31.12.2021 10:29   -

Уряд Італії запровадив «локдаун для невакцинованих». Він запрацює після свят і триватиме до кінця березня, – повідомляє Corriere della Sera.

Нові правила запрацюють з 10 січня — з цього дня невакциновані не зможуть відвідувати низку закладів, проживати у готелях, їздити на громадському транспорті та відвідувати масові заходи, такі як, наприклад, весілля.

До кінця січня в Італії заборонять усі вечірки та концерти. У всіх громадських закладах і транспорті обов’язково буде потрібно носити респіратор FFP2. Також всюди, крім ресторанів і барів, не можна буде вживати їжу чи напої.

Водночас уряд послабив певні правила щодо самоізоляції. Тим, хто перехворів або вакцинувався останньою дозою менше ніж 4 місяці тому, можна не сидіти на карантині у випадку контакту із хворим, але потрібно буде 10 днів усюди носити маску. Невакцинованим же варто 10 днів відбути на самоізоляції.

З 16 грудня через поширення штаму коронавірусу «Омікрон» Італія закрила кордони для українських туристів, навіть повністю вакцинованих. Нові правила діятимуть щонайменше до 31 січня 2022 року.