Італія, Швеція і Данія висилають московитських дипломатів

05.04.2022 14:40   -

Міністерство закордонних справ Італії оголосило про вислання 30 московитських дипломатів. Вони повинні залишити країну й оголошені персонами нон ґра́та.

Рішення ухвалили за погодженням з іншими європейськими й атлантичними партнерами. Воно пов’язане з національною безпекою в контексті нападу рф на Україну.

Уряд Швеції висилає трьох дипломатів, пише Aftonbladet. Зазначається, що вони ведуть незаконну розвідувальну діяльність. При цьому, за оцінками шведської Служби безпеки, орієнтовно десять московитів у посольстві займаються розвідкою.

Міністерство закордонних справ Данії оголосило про вислання 15 співробітників московитської розвідки, які працювали під прикриттям у посольстві рф у Копенгагені.

Про цей йдеться у заяві відомства.

У московитів є 14 днів на те, щоб залишити країну. «Цим рішенням ми посилаємо москві чіткий сигнал, що ми не погоджуємось з тим, що офіцери російської розвідки шпигують на данській землі. Вони становлять загрозу для нашої національної безпеки, яку ми не можемо ігнорувати», — заявив голова МЗС Єппе Кофод.

Посол і решта працівників посольства залишаються, але послу повідомили про засудження дій московитських військових в українській Бучі, де вони катували і вбивали цивільних.

Станом на 5 квітня дипломатів Московії масово вислали Литва, Франція, Німеччина та Словаччина.