Італія готова допомагати Україні зброєю

18.04.2022 13:04   -

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що рішення про підтримку України в парламенті було ухвалено практично одностайно.

Не зважаючи на те, що в країні є сили, які ставлять під сумнів рішення про підтримку України, позиція влади є однозначною.

Так Драгі сказав в інтерв’ю виданню Corriere della Sera.

“Ситуація дуже зрозуміла: є той, кого атакували, і є армія агресора. Як найкраще допомогти атакованим? Санкції необхідні, щоб послаблювати агресора, але у короткостроковій перспективі вони не можуть зупинити його армію. Для цього потрібно прямо допомагати українцям (зброєю) – і ми це робимо”, – сказав Драгі.

Також він зазначив, ігнорування допомоги Україні – це все одно, що погодитися на рабство і підкорення. Саме це суперечить європейським цінностям.

“Ми ж хочемо допомогти українцям захистити себе”, –  додав Драгі.

ЄС виділив на військову допомогу Україні 1,5 млрд євро. Ці гроші спрямують з Європейського фонду підтримки миру. Рішення підтримали всі країни-члени ЄС.

Останній пакет допомоги на 500 млн євро затвердили 13 квітня.

Ці кошти підуть як на постачання озброєння, так і на постачання Силам оборони України засобів індивідуального захисту, аптечок та палива.

Нагадаємо, Московія намагається погрожувати країнам-членам ЄС, які надають допомогу Україні. Так ноту протесту направили уряду Чехії. Там відмовилися навіть розглядати це питання та назвали такі претензії московитів дурницею.