Історія захисника з ТрО Дніпра: після завершення служби продовжує допомагати своєму батальйону

28.03.2024 16:08   -

Сергій – колишній воїн 128 окремої бригади ТрО ЗСУ. Він служив усього лише декілька тижнів, але навіть за цей невеликий, але складний час, він знайшов людей, які стали йому побратимами на все життя. Зараз чоловік волонтерить та вже два роки допомагає своєму батальйону. Повідомляє про Новини Дніпра сайт «Наше Місто».

23 лютого 2022 року Сергію виповнився 61 рік. Тоді він працював на стадіоні «Олімпійські резерви», де багато років тому організував тренажерний зал. Чоловік згадує, як 23 лютого колеги-жінки прийшли з вітаннями з «23 февраля», а він розізлився, бо вже дев’ять років йде війна з росією.

24 лютого 2022 року Сергій прокинувся від вибухів. Він каже, що чітко знав, що саме треба робити. За день закінчив справи і пішов до військкомату зі своїм офіцерським квитком, адже колись служив у будівельному батальйоні. Отримавши відмову, Сергій знайшов оголошення про створення нової 128 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Так він і потрапив до батальйону.

Але, чоловік прослужив лише 2 тижні. Йому повідомили, що підрозділ потребує більш молодих офіцерів.

«Навіть у 59 залишали, а 60 років з гаком за новими правилами – це вже пенсійний вік», – скаржиться Сергій.

Також чоловік згадує, як його трусило, коли він здавав зброю і їхав до дому. Тому він дав собі слово, що буде волонтерити доки стане сил. Попри те, що Сергій служив лише кілька тижнів, зв’язки, які він встановив з побратимами, виявилися дуже міцними. Навіть через два роки він продовжує збирати допомогу для свого батальйону.

Нещодавно Сергій привіз для свого підрозділу цілий пікап благодійної допомоги і малюнків від дітей, які тренуються на дніпровському стадіоні “Олімпійські резерви”. А також обереги для воїнів, які діти теж роблять власноруч.

Зараз чоловік жартує, що у нього найкоротший бойовий шлях – трохи менш як місяць. Але попри це, він продовжує тримати волонтерський фронт.