Інвестори очікують скору політичну кризу в Україні

09.03.2020 08:21   -
Автор:

За інформацією «Економічної правди», інвестиційний прогноз компанії Concordе Capital щодо України є не надто оптимістичним – компанія рекомендує утриматись від інвестицій в українську економіку.
Причиною негативного прогнозу щодо України є саме зміна Уряду і той курс, яким іде влада. В даних умовах під серйозним питанням опиняється можливість подальшої співпраці України і МВФ. Загалом, інвестиційні аналітику вважають, що новий уряд не здатен покращити ситуацію в Україні, а тому нашу державу уже в цьому році очікує серйозна політична криза.
«Ми не бачимо можливості для нового кабінету зробити щось краще, ніж попередній, Україна потрапить в серйозну політичну кризу вже в цьому році … Ми рекомендуємо інвесторам уникати державного боргу України, хоча б до тих пір, поки не надійде чітке і однозначно позитивне повідомлення від МВФ про Україну», – йдеться у звіті Concordе Capital.
Негативну оцінку українських економічних перспектив дає й інша відома фінансова компанія Morgan Stanley – у заяві її представників також зазначені ризики для інвесторів, пов’язані зі зміною уряду в Україні та звільненням з посади Генпрокурора Руслана Рябошапки.