Інститут реформ та інновацій розробив новий регламент для міськради

30.11.2015 11:00   -
Автор:

Експертна рада ГО «Інститут реформ та інновацій» розробила проект регламенту Дніпропетровської міської ради на основі рекомендацій Інституту політичної освіти та європейської практики.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу інституту.
Розроблений проект закріплює збалансовані права депутатів при здійсненні їхніх повноважень, механізм своєчасного сповіщення про порядок денний пленарних засідань та постійних комісій. В регламенті зменшено необхідну кількість візувань проекту рішень.
Також в проекті передбачено максимальну кількість документів, які зобовязана публікувати міська рада. Зокрема передбачено обов’язкову публікацію стенограм та результатів поіменного голосування депутатів.
Проектом передбачено обов’язкову онлайн-трансляцію засідань міської ради, виконкому та всіх постійних комісій.
Читайте також: Как нардепы Днепропетровщины отработали год в парламенте?
У голови Дніпропетровської міської ради є можливість видалити депутата або іншу особу з засідання у випадку порушення нею громадского порядку, а також передбачено обов’язкове оголошення причини неявки депутата на пленарне засідання.
Більш дієвою, у випадку прийняття запропонованого проекту стане і процедура місцевої ініціативи – вона напряму вноситься на сесію Дніпропетровської міської ради, без додаткових візувань.
Керівник Інституту реформ та інновацій зазначив, що цей проект буде передано депутатам, які перед виборами підписали меморандум «Прозорі ради» та обіцяли підтримати внесені до нього норми при голосуванні.
Презентація цього проекту відбудеться 1 грудня.
Читайте також: Президент должен уволить губернатора Днепропетровщины, – эксперт